Bibliografie

Jean Patout

In zijn jarenlange studie is maître parfumeur Jean Patout erin geslaagd om de relatie tussen het menselijk karakter en de voorkeursgeuren van een specifiek karakter bloot te leggen. Gebaseerd op zijn meest voorkomende karakters in zijn studie heeft hij telkens een specifiek parfum ontwikkeld. Met dit monnikenwerk is hij uniek in de wereld.

Vind je eigen parfum en ontdek waarom je parfumkeuze een spiegel is van jezelf. Neus Jean Patout bouwde reeks 20 jaar aan deze reeks unieke collectie van ondertussen 56 parfums. Alle parfums zijn samengesteld op basis van karakters. Aan de hand van onze parfumdegustatie leert hij je de weg naar het parfum dat echt bij je persoonlijkheid past. Bij het vinden van je voorkeursparfum wordt ook het karakter voorgelegd waarop dit parfum werd samengesteld. Een unieke ervaring die ons leert dat onze neus ons zelden bedriegt…

Alle ‘In Fine’ parfums zijn gemaakt door maître Jean Patout, die het metier van parfumeur nog steeds respecteert. Jean Patout is een gereputeerde neus die destijds voor verschillende modehuizen (waaronder Lancôme) parfums gecreëerd heeft in hun opdracht en na ettelijke jaren besteed te hebben aan deze merken beslist heeft om nog meer uitsluitend voor zichzelf te werken. Zo is In Fine ontstaan in 1979.Patout was gepassioneerd door de vaststelling dat mensen met bepaalde karaktereigenschappen altijd naar dezelfde types voorkeursgeuren neigden. Dit bracht hem tot de hypothese dat er een structurele relatie tussen voorkeursgeuren en menselijk karakter moest bestaan. Met deze passie ging hij aan de slag en gedurende meer als 20 jaar heeft hij duizenden mensen getest om de relatie tussen voorkeursgeuren en karaktereigenschappen bloot te leggen. Op basis van de meest voorkomende karakters uit zijn studie heeft Jean Patout een specifiek parfum ontwikkeld.

Patout had en heeft eveneens een grote passie voor het vakmanschap van parfumeur. Lang geleden kwam de rijke elite bij de parfumeur om een parfum op maat te laten samenstellen. Economisch is het niet evident om dit terug te activeren voor het bredere publiek (want zijn overtuiging is dat iedereen recht heeft op een persoonlijke voorkeursparfum). Daarom ontwikkelde hij naast zijn collectie parfums eveneens een parfumdegustatietechniek.

Het eindresultaat is een unieke parfumcollectie waar je aan de hand van de parfumdegustatietechniek een geurreis maakt op zoek naar je persoonlijke voorkeursparfum. Alle parfums zijn van topkwaliteit. Je leert er met je reukzin omgaan op zoek naar je echte voorkeuren op gebied van parfums.

Ellis Gijsen

Na jaren ervaring op vlak van menselijk contact in mijn werk als opvoedster kwam heel toevallig IN FINE op mijn pad met de geurdegustatie van fransman Jean Patout. Ik was meteen ‘verkocht’

Al vele jaren is duurzaamheid zeer belangrijk in mijn leven. Iets kopen kan, maar dan juist en het moet bij mij passen.Deze geurdegustatie past dus perfect in mijn normen en waarde.Naast de geurdegustatie zijn ook kleuren belangrijk in ons leven.Kleuren die bij je passen, die je sterk maken en je doen stralen.

Dit alles kan ik u aanbieden op ‘maat’. Neem contact zodat ook uw normen en waarde gerespecteerd kunnen worden….